Kuidas on aasta alanud Saue vallas?

Vaatame sisse Saue valla kinnisvaraturu olukorrale 2024. aasta I kvartalis. Milliseks võiks aasta kujuneda? Toome siinkohal välja, et 2023 aasta sama aeg oli võrdluses 2022 aastaga üsna tagasihoidlik, tehingute arv oli languses lausa 48%.

Korterid

Korterite tehingute arvu poolest on osutunud 2024 aasta I kvartal paremaks kui 2023 aasta I kvartal. Kokku tehti 2024 aasta I kvartalis Saue vallas 53 tehingut, samal ajal 2023. aastal 38 tehingut, vahe 15 tehingut. Saab öelda, et tehingute arv on tõusuteel. Samas on pea kõikides piirkondades erinevused tehingute arvus marginaalsed, vaid Laagri alevikus on 2024. aasta I kvartalis tehtud 17 tehingut rohkem kui aasta varem. Keskmine ruutmeetri hind on kasvanud 1 890 eurolt 2 172 euroni. Lisaks on suurenenud ostetava korteri keskmine suurus 6,7 m2, olles 2024. aasta I kvartalis 75,9 m2. Võib järeldada, et Saue vald on aktraktiivne koht elamiseks lastega peredele, kellel on vajadus suurema elupinna järele. Seda kinnitab asjaolu, et vallas on suurt rõhku pandud koolide ja lasteaedade ehitamisele.

Majad

Majade ja suvilate tehingute osas suuri hüppeid ei ole toimunud, kokku tehti selle aasta I kvartalis 19 tehingut, aasta tagasi 18. Terve 2023. aasta lõikes osteti maju kõige rohkem Saue linnas, 14 ja Alliku külas, 17. Tehinguid suvilatega tehti kõige rohkem Kaasiku külas, 21. Keskmiseks ruutmeetri hinnaks kujunes majade puhul 2163 eurot, suvilate puhul 1237 eurot. Tõenäoliselt on osad suvilad kasutusel alalise elukohana aastaringselt, mitte vaid suvises kasutuses. Saue vald on atraktiivne elupaik, eemal linnakärast, samas lihtne liikuda mistahes suunda. Kõik vajalik on nii suuremate kui väiksemate leibkondadele jaoks olemas. Pakkumiste hulk ei ole ülearu suur, kuid kindlasti suudavad meie maaklerid leida teie vajadustele lahendused. Antud turuülevaade on koostatud Maa-ameti statistika põhjal. Konkreetse objekti hinna teada saamiseks pöörduge julgelt meie poole.

Soovitused ostjatele ja müüjatele

MÜÜJAD

  • Varuge kannatust, müügiperiood võib olla pikem kui mõned aastad tagasi;
  • Kontakteeruge maakleriga, et saada teavet enda kinnisvara reaalse müügi hinna kohta,
    ärge arvestage hindadega, mis kinnisvaraportaalides näha;
  • Kasutage maakleri teenust kogu müügiprotsessi vältel, nii jõuab pakkumine kvaliteetsemalt ja rohkemate potentsiaalsete klientideni.

 

OSTJAD

  • Meeldiva objekti puhul ei tasu kauaks mõtlema jääda, kas osta või mitte – on piirkondi, kus pakkumisi ei ole ülearu palju ning paremad palad ostetakse üsna kiiresti ära ka kinnisvaraturu rahulikumatel aegadel;

  • Tehke hinnapakkumisi, võimalused paremat hinda saada, on hetkel üsna head, kindlasti leidub müüjaid, kes on huvitatud müügist ka mõningase hinnalangetuse korral;
  • Andke oma soovist soetada kinnisvara teada maaklerile, jagage infot, mida otsimas olete. Nii võib info sobiva objekti kohta jõuda teieni oluliselt kiiremini ja kergema vaevaga.

Artikli koostas

külli piller

Küllit teatakse kui laia silmaringi ja -kogemustepagasit omavat maaklerit. Oma töös on ta täpne, põhjalik ja järjekindel. Mis ette võetud, see tehtud saab ning võimalikult hästi. Hariduse poolest annavad nii majanduse kui juristi taust tööriistad mistahes olukorraga toime tulekuks. Külliga tehinguid tehes ei pea te ise muret tundma, kas dokumentatsioon on korras või tähtajad paigas. Lisades juurde permanentse huvi kinnivaramaastikul toimuva suhtes ning eeskujuks parimad kinnivaramaaklerid, on tulemuseks professionaalne teenus.
Piirkonnana on kogu Harjumaa tuttav, eriti aga Saue vald ja Nõmme, kus ta ise suurema osa elust on veetnud. Suhtlemiseks sobivad eesti, inglise ja vene keel ning kindlasti võib Küllit soovitada soome keelt rääkivatele ostu-müügi huvilistele - see keeleoskus on samuti soravaks suhtluseks olemas.